For the complete documentation index, see llms.txt. This page is also available as Markdown.

Przerwa w korzystaniu z ActiveNow

Jeśli w wakacje nie prowadzisz zajęć, możesz zawiesić subskrypcję ActiveNow na wybrany okres — system nie pobierze płatności do czasu, aż wrócisz.

Jak zawiesić subskrypcję

Przejdź do Ustawienia → Subskrypcja i kliknij Zrezygnuj z ActiveNow Premium. W oknie, które się pojawi wybierz opcję Zawieszam ActiveNow, a następnie wybierz datę, od której chcesz wrócić do ActiveNow.

Data początku zawieszenia jest ustawiana automatycznie — to następny dzień po końcu okresu, za który zapłaciłeś. Przykład: jeżeli opłaciłeś subskrypcję do 25 czerwca, zawieszenie wejdzie w życie 26 czerwca.

Dzień przed wznowieniem subskrypcji wyślemy Ci e-mail z przypomnieniem.

Podczas zawieszenia subskrypcji wszystkie Twoje dane pozostają w systemie nienaruszone — uczestnicy, kursy, historia płatności i wszystkie pozostałe informacje będą na Ciebie czekać, gdy wrócisz do organizacji nowego sezonu.

Zarządzanie zawieszeniem

Po ustawieniu zawieszenia masz dwie opcje, jeśli Twoje plany się zmienią.

Odnów teraz — jeśli chcesz wrócić do ActiveNow wcześniej niż pierwotnie zaplanowałeś, kliknij Odnów teraz. System automatycznie pobierze płatność i natychmiast odnowi Twoją subskrypcję.

Przedłuż zawieszenie — jeśli potrzebujesz więcej czasu i chcesz wrócić później, niż pierwotnie zakładałeś, kliknij Przedłuż zawieszenie i wskaż nową datę wznowienia.

Funkcje niedostępne podczas zawieszenia

Zawieszenie subskrypcji wyłącza dostęp do części funkcji:

  • Panel klienta — uczestnicy i rodzice nie zalogują się do aplikacji. Nie zobaczą grafiku, obecności ani historii płatności.

  • Panel prowadzącego — instruktorzy nie zalogują się do swojego panelu.

  • Zapisy online — nie możesz zbierać zapisów na kursy w tym czasie.

  • Płatności online — uczestnicy nie mogą regulować zaległości przez system.

  • Automatyczne przypomnienia — automatyczne przypomnienia np. o zaległościach przestają być wysyłane do uczestników.

  • Raporty — nie możesz generować raportów.

  • SMS — nie możesz wysyłać wiadomości SMS do uczestników.

Po powrocie z zawieszenia dostęp do wszystkich funkcji zostaje automatycznie przywrócony.

Ostatnia aktualizacja

Czy to było pomocne?