Wypisywanie uczestnika z kursu grupowego
Uczestnik zrezygnował z zajęć — przed rozpoczęciem kursu lub już w jego trakcie? W ActiveNow możesz łatwo wypisać uczestnika na dwa sposoby: od wskazanej daty lub od początku kursu. Obie opcje znajdziesz w zakładkach Kursy oraz Uczestnicy.
Wypisanie uczestnika z zakładki Uczestnicy
Wejdź w zakładkę Uczestnicy
Wybierz uczestnika
Przejdź do sekcji Kursy na profilu uczestnika
Kliknij Działania → Wypisz przy kursie
Wybierz opcję wypisu
Wypisz uczestnika od początku kursu — usuwa go całkowicie od samego początku.
Wypisz uczestnika od wskazanej daty — wpisz datę ostatnich zajęć uczestnika.
Zatwierdź przyciskiem Wypisz
Uwaga: jeśli kurs jest indywidualny, zamiast opcji Wypisz pojawi się Zakończ kurs.


Wypisanie uczestnika z zakładki Kursy
Otwórz kurs w zakładce Kursy i wybierz kurs
Przewiń do sekcji Uczestnicy na dole strony
Kliknij Działania → Wypisz przy uczestniku
Wybierz opcję wypisu
Wypisz uczestnika od początku kursu
Wypisz uczestnika od wskazanej daty
Zatwierdź przyciskiem Wypisz

Gdzie znajdzie się uczestnik po wypisaniu z kursu?
Po wypisaniu uczestnika z kursu, jeśli nie bierze już udziału w żadnych innych zajęciach, zostanie automatycznie przeniesiony do zakładki Nieaktywni uczestnicy.
Aby wyświetlić listę nieaktywnych klientów:
Wejdź w zakładkę Uczestnicy
Kliknij przycisk Aktywni w lewym górnym rogu
Wybierz Nieaktywni z rozwijanego menu

Ostatnia aktualizacja
Czy to było pomocne?