Jak usunąć uczestnika z grupy?

Przypadkiem dodałeś uczestnika do grupy i chciałbyś go usunać? Możesz to zrobić w kilku prostych krokach.

Jak to zrobić?

Wybierz zajęcia, z których chcesz usunąć Uczestnika i kliknij w Szczegóły grupy.

Następnie Edytuj zajęcia, a po otwarciu strony edycji znajdź sekcję Uczestnicy.

Obok uczestnika znajduje się czerwony przycisk kosza – wybierz przycisk, a następnie Zapisz zajęcia.

Gdzie znajdzie się uczestnik po usunięciu z grupy?

Uczestnik który zostanie usunięty z zajęć i w obecnej chwili nie jest przypisany do żadnej grupy znajduje się w zakładce Nieaktywni uczestnicy, aby w nią przejść klikamy przycisk w prawym górnym rogu z widoku Uczestników jak na obrazku poniżej.